Dokonalé citrusové menu

Vaření a recepty 9. 6. 2016

Citron do čaje, pomeranč na dílky k svačině nebo šťáva vymačkaná v neděli k snídani... To ale nemusí být vaše jediné využití citrusů v kuchyni. Zkuste jejich chutí vylepšit moučník či salát a vyzkoušejte, jak báječně se hodí k masu!

Salát z kysaného zelí s ovocem a dýňovými semínky

salat s pomerančem

Osvěžující recept, kde využijete znalost filírování pomeranče, které najdete na poslední straně v tomto článku. Věřte, že rozdíl v chuti salátu s pomerančovou dužinou „bez“, nebo se slupkou určitě poznáte.

Doba přípravy: 15 minut

Suroviny na 4 porce: • 1 sáček kysaného bílého zelí • 1 velký pomeranč • 1 jablko (nejlépe Golden Delicious) • dýňová semínka • tekutý med

  1. Z kysaného zelí vymačkejte šťávu, překrájejte ho na menší kousky a dejte do salátové mísy. Pomeranč oloupejte a nakrájejte na kousky. Omyté jablko zbavte jádřince a nakrájejte na kostky. 2. Ovoce promíchejte se zelím a hrstí dýňových semínek. Podávejte pokapané medem.

Tip: Chcete-li mít salát méně kyselý, zelí předem propláchněte vodou.