Zalijte to pivem! aneb Dokonalé pivní menu

Vaření a recepty 19. 7. 2016

Párování vína s jídlem je všeobecně známé, podobně však lze snoubit i pivo. Nevěříte? Zkuste naše recepty, které dohromady tvoří jedinečné pivní menu. 

pivni gulas
foto:

Vepřový pivní guláš s fazolemi

Považte, co jiného by v guláši mohlo kus vepřového masa lépe doprovodit než hromádka lahodných fazolí?

Doba přípravy: 70 minut

Suroviny na 4 porce: • 2 lžíce oleje • 1 velká cibule + 1 malá na ozdobu • 3 červené papriky • 1 lžíce rajčatového protlaku • 400 g vepřového plecka • 1 stroužek česneku • 200 ml vývaru • 200 ml světlého piva • 2 bobkové listy • špetka chilli • 1 plechovka bílých fazolí • sůl • pepř

  1. Ve větším kastrolu rozpalte olej a restujte v něm jemně pokrájenou cibuli a na proužky nakrájenou papriku. Asi po minutě přidejte rajčatový protlak a restujte další minutu. Přihoďte na menší kousky nakrájené maso a prolisovaný česnek. Osolte a opepřete a ještě 2 minuty restujte.

  2. Přelijte maso vývarem a pivem. Přidejte bobkový list a chilli
 a vařte pod pokličkou asi 45 minut. Přidejte fazole i s nálevem a vařte dalších 10 minut, nebo dokud se maso nebude rozpadat.


  3. Pár fazolí rozmačkejte o stěnu hrnce, aby se guláš zahustil. Podle své chuti guláš dosolte. Podávejte ho posypaný jemně nakrájenou cibulí a hrubě mletým pepřem.

Tip: Do guláše můžete použít sušené fazole, nezapomeňte je ale přes noc namočit a včas předem uvařit. K masu je pak vmíchejte hned na počátku vaření.