Kefírový nápoj s borůvkovou tříští
Kefír s borůvkami si můžete dát k svačině nebo ho servírovat návštěvě jako luxusní a neobvyklý dezert.
Doba přípravy: 10 minut
Suroviny na 4 porce: • 400 g vychlazených borůvek • 1/2 šálku slazeného kondenzovaného mléka • 10 kostek ledu • 400 ml kefíru
- Borůvky dejte do větší mísy, přilijte kondenzované mléko, přisypte kostky ledu a vše rozmixujte.
- Půlku borůvkové tříště nalijte do připravených sklenic, dolijte kefírem a doplňte vrstvou tříště. Borůvky budou pomalu stékat do kefíru a nápoj krásně zbarví.
Tip: Místo kefíru můžete nápoj připravit z nekysaného kravského nebo kokosového mléka. Použít lze i jiné druhy ovoce.