Hit léta: Tři recepty na koláče s letním ovocem

Vaření a recepty 23. 7. 2016

Modrá pusa od borůvek, červené prsty od malin a poškrábané ruce od angreštových trnů... Ať už jsou následky sběru letního ovoce bolavé či jen barevné, stejně si bez něj prázdniny neumíme představit. Zvlášť když se s ním v kuchyni dá doslova kouzlit!

boruvkovy kefir
foto:

Kefírový nápoj s borůvkovou tříští

Kefír s borůvkami si můžete dát k svačině nebo ho servírovat návštěvě jako luxusní a neobvyklý dezert.

Doba přípravy: 10 minut

Suroviny na 4 porce: • 400 g vychlazených borůvek • 1/2 šálku slazeného kondenzovaného mléka • 10 kostek ledu • 400 ml kefíru

  1. Borůvky dejte do větší mísy, přilijte kondenzované mléko, přisypte kostky ledu a vše rozmixujte.
  2. Půlku borůvkové tříště nalijte do připravených sklenic, dolijte kefírem a doplňte vrstvou tříště. Borůvky budou pomalu stékat do kefíru a nápoj krásně zbarví.

Tip: Místo kefíru můžete nápoj připravit z nekysaného kravského nebo kokosového mléka. Použít lze i jiné druhy ovoce.