Party gastronomie: Oslňte řeckými omáčkami!

Vaření a recepty 15. 8. 2016

Řecká gastronomie má mnoho podob, zapomeňte tentokrát na gyros a salát a připravte svým hostům čtyři různé omáčky, ke kterým můžete podávat čerstvý chléb. A jako bonus pro vás máme recept na dokonalý řecký dezert.

recke omacky
foto:

Tzatziki

Doba přípravy: 10 minut + 1 hodina chlazení

Suroviny na 4 porce: • 600 g řeckého jogurtu • 150 g salátové okurky • 4 stroužky česneku • oregano • sůl

  1. Omytou salátovou okurku nastrouhejte i se slupkou nahrubo a důkladně z ní vymačkejte vodu.
  2. Přimíchejte jogurt, nastrouhaný česnek, sůl a vše důkladně promíchejte. Nechte vychladit v lednici nejméně hodinu.
  3. Tzatziki podávejte posypané oreganem, ozdobené kouskem okurky s čerstvým bílým pečivem nebo jako dip k masu.