Italské recepty, které si zamilujete: Lasagne třikrát jinak

Vaření a recepty 23. 8. 2016

Špagety, makarony, široké nudle, lasagne... Těstoviny jsme si zamilovali a už je nedáme. A až vyzkoušíte naše recepty, budete je mít ještě raději. Dobrou chuť!

nezaecene lasagne
foto:

Nezapečené lasagne s houbami a brokolicí


Sice neobvyklá, ale velmi elegantní úprava lasagní si jistě najde stálé místo na vašem domácím jídelním lístku.

Doba přípravy: 15 minut


Suroviny na 4 porce: 
• 8 plátků lasagní • 400 g brokolice • 2 lžíce oleje (nejlépe slunečnicového) • 200 g lesních hub nakládaných v oleji • 50 g nastrouhaného parmazánu • sůl • pepř


Zálivka: • 2 lžíce balzamikového octa • 4 lžíce extra panenského olivového oleje • 1 červená chilli paprička • 1 hrst petrželky • 6 snítek čerstvého oregana nebo majoránky

  1. Zálivka: Balzamikový ocet rozehřejte v pánvi, přidejte olej, jemně nakrájenou chilli papričku
 a 1 lžíci vody. Nechte přejít varem, odstavte a přimíchejte drobně nasekanou petrželku a pokrájené lístky oregana nebo majoránky.


  2. Plátky lasagní uvařte podle návodu. Brokolici rozdělte na malé růžičky a vložte je na 4 minuty do osolené vroucí vody. Slijte do sítka a brokolici krátce osprchujte studenou vodou, aby si zachovala krásně zelenou barvu. Houby osmahněte (asi 2 minuty) na olivovém oleji a promíchejte je s brokolicí. Směs podle chuti osolte a opepřete.


  3. Plátky lasagní naaranžujte na talíře, na ně rozdělte houbovo–brokolicovou směs a překryjte druhým plátem těstovin. Přelijte lehce pikantní teplou zálivkou a podávejte s parmazánem.

Tip: Do zálivky přidejte zelené olivy, ať je chuť jihu dokonalá.