Knedlíkové špízy s uzeným masem
Potřebujete:
300 g uzené krkovice
1 sáček bramborových knedlíků v prášku
2 cibule
několik kuliček pepře
bobkový list
Na špenát z kopřiv:
500 g výhonků mladých kopřiv
2 dl smetany
1 vejce
2 lžíce oleje
1 stroužek česneku
strouhanku
sůl
Postup přípravy:
Omyté kopřivy vložte do hrnce a nechte povařit několik minut. Pak je sceďte a najemno nasekejte. V hrnci rozehřejte olej, přidejte nasekané kopřivy, osolte a několik minut poduste. Vmíchejte smetanu, vejce, prolisovaný česnek a zahustěte strouhankou. Vařte asi 5 minut.
Uzené maso s cibulí nakrájenou na kolečka, pepřem a bobkovým listem uvařte doměkka. Pak ho nakrájejte na kousky a uložte ho i s cibulí v teple.
Těsto připravte podle návodu na sáčku a vytvořte z něj malé knedlíčky. Ty uvařte v masovém vývaru, sceďte a po odkapání napíchněte střídavě s kousky masa a cibule na špejle.