Sladké ovocné špízy? A proč by ne...

Vaření a recepty 18. července 2020

Máte rádi ovoce jako přílohu? A po tepelné úpravě dvakrát? Pak jsou pro vás ovocné špízy tím pravým ořechovým...

Ovocné špízy

Potřebujete:

2 kiwi

1 banán

2 jablka

12 meruněk

4 nektarinky nebo broskve

8 lístků čerstvé šalvěje

30 g másla

šťávu z 1 citrónu

3 lžíce krystalového cukru

půl lžičky skořice

Postup přípravy:

  1. Máslo rozpusťte v malém kastrůlku, vmíchejte do něj citrónovou šťávu a skořici. Ovoce omyjte a osušte. Meruňky a nektarinky rozpulte, vypeckujte a překrojte na čtvrtky. Banány oloupejte a nakrájejte na špalíky, jablka nakrájejte na osminky. Ovoce napíchejte střídavě na špejle, každý špíz proložte několika lístky šalvěje.

  2. Připravené špízy potřete štětcem nebo mašlovačkou připraveným máslem, posypte krystalovým cukrem a ze všech stran lehce opečte na mřížce grilu nebo na grilovací misce.