Upečte si králíka!

Vaření a recepty 11. března 2018

Pozvěte příbuzné na marinovaného králíka s bramborovým knedlíkem. Určitě nebudou šetřit chválou.

Marinovaný králík

Potřebujete:

1 králičí hřbet a zadní běhy

1 citron

50 g másla

1 lžíci medu

100 g anglické slaniny

200 ml bílého suchého vína

100 g šalotek

2 stroužky česneku

1 lžíci provensálského koření

sůl

pepř

Postup přípravy:

  1. Králíka můžete naporcovat nebo nechat v celku. Polovinou slaniny nakrájené na klínky králíka prošpikujte, osolte, opepřete, posypte provensálským kořením a urovnejte do pekáčku. Na másle lehce zpěňte hrubě nakrájené cibulky a česnek, přidejte med, víno, rozmíchejte a nalijte na králíka. Nechte několik hodin marinovat, jednou až dvakrát maso v marinádě obraťte.

  2. Pak vložte králíka do horké trouby, asi 10 minut zapečte při 220 °C, teplotu snižte a pečeni zvolna pečte doměkka. Během pečení podle potřeby podlévejte a přelévejte vypečenou šťávou. Podávejte s bramborovými knedlíky nebo jinak upravenými bramborami.