Pikantní karbanátky s hráškem

Vaření a recepty 8. května 2020

Tahle lehčí, avšak neméně chutná varianta karbanátků udělá i z obyčejného oběda zážitek. Jen pozor na chilli!

Potřebujete:

500 g mletého krůtího masa

1–2 stroužky česneku

1/2 lžičky chilli koření

1 citron

zelenou petrželku

2 lžičky sójové omáčky

olej

1 lžíci másla

strouhanku podle potřeby

1 balení mraženého zeleného hrášku

sůl

pepř

Postup:

  1. Maso smíchejte s rozetřeným česnekem, solí, pepřem, sójovou omáčkou, chilli, lžičkou citronové kůry a 2 lžícemi nasekané zelené petrželky. Hmotu dobře promíchejte, přikápněte lžičku oleje a podle potřeby přisypejte trochu strouhanky.

  2. Ze směsi tvořte malé nebo velké karbanátky a osmažte je na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Můžete je také potřít z obou stran olejem a ugrilovat.

  3. Hrášek poduste na másle doměkka a ochuťte solí. Karbanátky dejte na mísu, ozdobte zelenou natí, dílky citronu a obložte hráškem. Podávejte s vařenými bramborami nebo jen s pečivem.