Tip na víkendovou večeři: Mexický burger

Vaření a recepty 27. července 2019

Burgery v poslední době slaví velký boom. Jestli si vždycky se slovem burger vybavíte "tu věc z fast foodu", jste na omylu. Burger může být fakt dobrota. Vyzkoušejte sami tenhle masovo-fazolový a napište nám, jak vám chutnalo.

Potřebujete:

750 g hovězího mletého masa

300 g červených fazolí (konzervovaných, bez nálevu)

2 červené chilli papričky, nakrájené bez semen

4 nakrájené jarní cibule

1 kávovou lžičku mleté papriky

1 polévkovou lžíci tomatové pikantní omáčky

špetku soli

6 listů ledového salátu

1 rozmačkanou dužinu malého avokáda (cca 200 g)

120 g zakysané smetany

2 polévkové lžíce citronové šťávy

6 polévkových lžic Steak omáčky

6 housek na burgery

Postup:

  1. Smíchejte mleté maso, fazole, cibuli, chilli papriku, sůl a Hellmann’s tomatovou omáčku, rukou utvořte 6 karbanátků a opečte je na grilu nebo grilovací pánvi po obou stranách.

  2. Housky rozkrojte a řeznou stranou dolů také krátce opečte. Na housku položte list salátu, lžíci Hellmann’s Steak omáčky, upečený burger a navrch dejte smíchané avokádo se zakysanou smetanou a citronovou šťávou. Přiklopte druhou půlkou housky.