Týden se sladkovodními rybami: Candát zapečený s cibulí

Vaření a recepty 9. října 2013

Maso z candáta je velmi chutné, takže pokud se vám poštěstí na něj někde v obchodě narazit, určitě ho vezměte a zkuste si ho připravit. Třeba právě podle tohoto receptu.

Potřebujete:

600 g candáta

3 velké cibule

200 ml smetany

100 g strouhaného tvrdého sýra

60 g másla

citron

sůl

pepř

Postup:

  1. Rybu nakrájejte na porce, osolte, pokapejte citronovou šťávou a nechte chvíli odležet. Dno pekáčku poklaďte lístky másla, na ně položte porce ryby, zasypejte je kolečky cibule a opět na ně naskládejte máslové lupínky. Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte, dokud cibule nezrůžoví.

  2. Potom vše zalijte smetanou smíchanou s nastrouhaným sýrem a ochucenou pepřem a vložte zpět do trouby. Zapečte dozlatova a podávejte s různě upravenými bramborami a čerstvou zeleninou.