Týden se sladkovodními rybami: Kapr Marengo

Vaření a recepty 12. října 2013

Proč stále opakovat jen kapra ve vánoční podobě - smaženého a se salátem. Co pro tentokrát vyzkoušet tuto variantu? Vždyť Vánoce jsou ještě daleko!

Potřebujete:

4 porce kapra

sůl

mletý pepř

trochu hladké mouky na obalení

60 g másla

1 malou cibuli

100 g žampionů

1 sklenku červeného vína

300 g rajčat

2 stroužky česneku

Postup:

  1. Porce kapra osolte, opepřete, obalte v mouce a opečte na másle. Přidejte jemně pokrájenou cibuli, a když se šťáva pod rybou vysmahne, přidejte očištěné a na tenké plátky pokrájené žampiony.

  2. Rybu podlijte červeným vínem a vmíchejte oloupaná a na drobné kostičky pokrájená rajčata. Společně poduste a dochuťte rozetřeným česnekem. Podávejte s vařenými bramborami.