Mexický týden: Bramborové burritos

Vaření a recepty 23. října 2013

Burrito, to je jedna z naprostých klasik mexické kuchyně. Najdete ho v každé mexické restauraci i fastfoodu. S trochou cviku si ho ale zvládnete připravit i sami doma. Jde jen o to najít správný grif při rolování tortilly.

Potřebujete:

80 g sušené bramborové kaše

60 g hladké mouky

1,5 dl vody

mouku na vyválení

Na náplň:

200 g zakysané smetany

100 g čedaru nebo blaťáckého zlata

60 g tenkých plátků choriza

2 rajčata

1 červenou cibuli

8 listů hlávkového salátu

1 červenou a 1 zelenou chilli papričku

2 lžíce ostrého kečupu

Postup:

  1. V míse smíchejte sypkou kaši a hladkou mouku, přilijte vodu a zpracujte tužší těsto. Asi 2 minuty ho nechte odležet, pak ho rozdělte na 4 kusy.

  2. Na pracovní desku si natáhněte asi 30 cm fólie a posypejte vrstvičkou mouky. Pak položte na fólii těsto, posypejte ho moukou, zakryjte fólií a opatrně rozválejte tenkou placku.

  3. Hotové placky nasucho pečte 5 minut z obou stran. Po upečení je naplňte plátky choriza, listy salátu, špalíky sýra, plátky rajčat, plátky papriček a červené cibule. Placky stočte a doplňte zakysanou smetanou a kečupem.