Zabijačkový týden: Pikantní kotletky a medové brambory

Vaření a recepty 30. listopadu 2013

Pokud zrovna neplánujete vyrazit na sobotní oběd do restaurace, neměli byste chuť vyzkoušet něco trošku exotičtějšího?

Potřebujete:

2 vepřové kotlety

olivový olej

100 ml červeného vína

1 lžíci rumu

1 lžíci medu

provensálské koření

drcenou barevnou pepřovou směs

sůl

Brambory:

asi 400 g brambor uvařených ve slupce

2 lžíce másla

1–2 lžíce medu

Postup:

  1. Maso jemně naklepejte, osolte a okořeňte. Potřete ho olivovým olejem a nechte 30 minut odpočinout. Potom každý plátek opečte z obou stran na olivovém oleji, přidejte víno, ve kterém jste rozmíchali med a rum, a poduste doměkka.

  2. Brambory oloupejte a rozkrájejte podélně na čtvrtky. Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte med a nechte trochu zkaramelizovat. Do pánve nandejte brambory a za opatrného míchání je opečte dočervena. Podávejte obložené tropickým ovocem.