Týden s cukrovím: Dvoubarevné rohlíčky

Vaření a recepty 2. prosince 2013

Pokud se i letos chystáte upéct nějaké to cukroví, máte nejvyšší čas. A jestliže jste se k takovému „výkonu“ letos vůbec nechystala, možná vás nabídka jednoduchých receptů na poslední chvíli nalomí a vy překvapíte rodinu originálními a chutnými kousky.

Potřebujete:

350 g mandlí

450 g moučkového cukru

100 g rybízové marmelády

1 bílek

šťávu z 1/2 citronu

moučkový cukr na posypání válu

Postup:

  1. Mandle spařte, oloupejte a najemno umelte. Bílek utřete se 150 g cukru a citronovou šťávou na hladkou polevu. Misku zakryjte fólií, aby poleva neoschla. Umleté mandle smíchejte s 300 g cukru a rybízovou marmeládou.

  2. Vypracujte tuhou hladkou hmotu a na pocukrovaném vále z ní vyválejte 1 cm silný plát. Ten potřete připravenou polevou a nechte ji trochu zaschnout. Nožem nakrájejte plát na proužky, z těch pak vytvarujte měsíčky (můžete také použít vykrajovátko). Cukroví nechte úplně zaschnout a uložte na vhodné místo.