Potřebujete:
250 g jemně mletého kokosu
1 konzervu slazeného kondenzovaného mléka
asi 180 g moučkového cukru (podle potřeby)
2 lžíce kokosového likéru
2 lžíce kakaa
červené potravinářské barvivo
moučkový cukr na posypání válu
strouhaný kokos na posypání
Postup:
Malou část slazeného kondenzovaného mléka si ponechte stranou na slepení a potření řezů. Zbylou větší část dobře promíchejte s jemně mletým kokosem. Do směsi vmíchejte kokosový likér a postupně přidávejte moučkový cukr, aby vznikla tuhá hmota. Rozdělte ji na tři části, jednu dobře propracujte s kakaem na tmavou hmotu, druhou obarvěte špetkou červené potravinářské barvy a třetí ponechte bílou.
Všechny tři hmoty rozválejte (každou zvlášť) na pocukrovaném válu na tenké pláty, ty potřete zbylým kondenzovaným mlékem a slepte je k sobě. Takto slepený řez rozkrojte na dvě poloviny, jednu polovinu potřete mlékem, druhou na ni položte a zlehka přimáčkněte.
Boky barevného řezu zarovnejte ostrým nožem, povrch potřete zbylým kondenzovaným mlékem a posypejte kokosem. Jakmile řezy ztuhnou, nakrájejte je na úhledné hranolky, kostičky nebo jiné tvary.