Mlsný týden: Čokoládové lasagne s ovocem

Vaření a recepty 22. prosince 2013

Lasagne s masovým ragú, to zná každý. Zkuste ale své strávníky pohostit lasagnemi ovocnými!

Potřebujete:

1 balení lasagní

250 g čerstvého ovoce (jahod, malin, borůvek apod.)

200 g hořké nebo mléčné čokolády

50 g krupicového cukru

50 g nastrouhané hořké čokolády

2 dl smetany

1 dl bílého vína

1 sáček vanilinového cukru

2 lžíce másla

trochu cukru a soli

Postup:

  1. Lasagne uvařte v lehce oslazené a osolené vodě podle návodu na obalu. Hořkou nebo mléčnou čokoládu rozlámejte na kousky, rozehřejte ve vodní lázni a smíchejte se smetanou, až vznikne hustší hladká omáčka.

  2. Do větší pánve nasypejte krupicový a vanilinový cukr a za stálého míchání ho rozehřejte. Přidejte máslo a víno a povařte, až vznikne hladká omáčka.

  3. Uvařené těstoviny slijte, vložte je do horké omáčky v pánvi a krátce prohřejte. Na talíře pokládejte na sebe horké těstovinové pláty a ty proložte čerstvým nakrájeným ovocem. Vrchní plát přelijte teplou čokoládovou omáčkou, posypejte hrubě nastrouhanou hořkou čokoládou a hned podávejte.