Amaretto hrušky na kokosové pusince

Vaření a recepty 28. prosince 2018

Možná že si už chcete od cukroví a sladkého odpočinout... ale možná taky ne. A právě pro ten případ tu pro vás máme tip na tento recept.

Potřebujete:

3 bílky

3/4 šálku cukru krystal

1 lžičku kukuřičného škrobu

1 lžičku octa

1/2 šálku kokosu

na hrušky:

4 hrušky

1/4 až 1/2 šálku likéru Amaretto

1/4 šálku hnědého cukru

1 svitek skořice

4 hřebíčky

1 hvězdičku badyánu

na omáčku:

1 kokosovou čokoládu

100 ml šlehačky

1 ušlehanou šlehačku

kokos k posypání

Potřebujete:

  1. Z bílků ušlehejte tuhý sníh, do něj postupně přidejte cukr. Na závěr zašlehejte škrob s octem a opatrně (už jen ručně) přimíchejte kokos. Pomocí lžičky utvořte ze vzniklé směsi čtyři kopečky, ty vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte na 130 °C asi hodinu. Povrch upečených pusinek by měl být pevný. Po upečení pusinek troubu vypněte, pootevřete ji a nechte v ní pusinky vychladnout.

  2. Hrušky oloupejte a vložte do hrnce. Přidejte vodu, Amaretto, hnědý cukr, skořici, badyán a hřebíček a uvařte je do změknutí. Poté nechte vychladnout.

  3. Čokoládu rozlámejte na menší kousky, zalijte ji horkou šlehačkou (cca 90 °C) a umíchejte omáčku. Na každou pusinku dejte 1–2 polévkové lžíce ušlehané šlehačky, na ni položte hrušku a polijte ji teplou čokoládovou omáčkou. Na závěr posypejte kokosem a ihned podávejte.