Týden teplých omáček: Jablečná s vínem a skořicí

Vaření a recepty 12. ledna 2014

Nenechte se zmýlit, tahle omáčka nepatří k jablečnému štrúdlu, ale pěkně k masu s rýží!

Potřebujete:

500 g jablek

150 g cukru

80 ml bílého vína

20 g solamylu

kousek celé skořice

2 hřebíčky

citronovou šťávu

mletý bílý pepř

Postup:

  1. Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a rozkrájejte. Vložte je do trošky vody, zalijte šťávou z půlky citronu, přidejte cukr, skořici a hřebíček a jablka rozvařte. Potom vyndejte koření a jablka propasírujte.

  2. V trošce studené vody rozmíchejte solamyl, přidejte ho k jablečné směsi a povařte 1 minutu. Omáčku odstavte, ochuťte bílým vínem, citronovou šťávou a pepřem. Podávejte k pečené krůtě a dušené rýži.