Týden s pašíkem: Bůček s kopřivovou nádivkou

Vaření a recepty 3. února 2014

Kopřivová nádivka, to je přímo esence jara. Také už se na ni tak těšíte?

Potřebujete:

750 g nízkého bůčku bez kosti

3 rohlíky

1 misku spařených kopřiv

2 vejce

60 ml mléka

sůl

pepř

špetku muškátového mletého oříšku

kmín

Postup:

  1. Rohlíky (nejlépe z minulého dne) nakrájejte na kostičky, vložte do misky a přidejte spařené, jemně nasekané kopřivy. Vejce rozšlehejte s mlékem, solí, pepřem a muškátem. Nalijte na rohlíky, zlehka promíchejte a nechte 10 minut stát.

  2. Do masa vyřízněte ostrým dlouhým nožem kapsu, zvenku i uvnitř ho osolte, naplňte nádivkou a otvor zašijte nití nebo dobře zajistěte masovými jehlami. Položte do pekáčku, povrch nařízněte do kostiček, posypte kmínem, podlijte a vložte do hodně vyhřáté trouby. Teplotu po 10 minutách snižte a zvolna pečte doměkka. Podle potřeby podlévejte a přelévejte šťávou. Podávejte s vařenými bramborami.