Potřebujete:
750 g nízkého bůčku bez kosti
3 rohlíky
1 misku spařených kopřiv
2 vejce
60 ml mléka
sůl
pepř
špetku muškátového mletého oříšku
kmín
Postup:
Rohlíky (nejlépe z minulého dne) nakrájejte na kostičky, vložte do misky a přidejte spařené, jemně nasekané kopřivy. Vejce rozšlehejte s mlékem, solí, pepřem a muškátem. Nalijte na rohlíky, zlehka promíchejte a nechte 10 minut stát.
Do masa vyřízněte ostrým dlouhým nožem kapsu, zvenku i uvnitř ho osolte, naplňte nádivkou a otvor zašijte nití nebo dobře zajistěte masovými jehlami. Položte do pekáčku, povrch nařízněte do kostiček, posypte kmínem, podlijte a vložte do hodně vyhřáté trouby. Teplotu po 10 minutách snižte a zvolna pečte doměkka. Podle potřeby podlévejte a přelévejte šťávou. Podávejte s vařenými bramborami.