Vepřové nudličky na čínský způsob

Vaření a recepty 16. února 2020

Masové nudličky jsou esencí asijské kuchyně. A navíc je to rychlá a výborná večeře!

Potřebujete:

400 g vepřové panenky

1 malý bílek

1 lžíci sójové omáčky

2 lžičky škrobové moučky

1 lžíci citronové šťávy

300 g žampionů

200 g cukety

200 g mrkve

100 g pórku

1 malou cibuli

4 lžíce sezamového oleje

sůl

pepř

sójovou omáčku

Postup:

  1. Maso nakrájejte na tenké plátky, dejte do misky, přidejte bílek, škrobovou moučku, sójovou omáčku, citronovou šťávu, dobře rozmíchejte a nechte rozležet. Zeleninu očistěte, cuketu a mrkev nakrájejte na nudličky, pórek na kostky, cibuli na měsíčky a očištěné žampiony na plátky.

  2. Ve větší pánvi rozehřejte část oleje, opečte na něm cibuli a žampiony a dejte je stranou. Přidejte zbylý olej, do rozehřátého oleje vložte maso a za občasného míchání ho opečte doměkka. Pak přidejte zeleninu a smažte ještě 2 minuty. Nakonec přidejte i žampiony a krátce vše společně prohřejte. Podávejte s vařenou rýží nebo nudlemi.