Ryba pečená s rajčaty

Vaření a recepty 11. července 2020

Ryby bychom měli jíst pravidelně. Tento recept vám rozhodně bude chutnat!

Potřebujete:

4 porce filetů mořských ryb

600 g rajčat

1 cibuli

2 stroužky česneku

lžičku cukru

sůl

drcený pepř

hrst bazalky

lžíci citronové šťávy

4 lžíce olivového oleje

30 g parmazánu nebo jiného tvrdého sýra

Postup:

  1. Porce ryb potřete citronovou šťávou, osolte a opepřete. Rajčata spařte a oloupejte. Na třech lžících oleje zpěňte drobně nakrájenou cibuli, pak vmíchejte na kostky nakrájená rajčata i se šťávou, poduste do částečného zahoustnutí, vmíchejte cukr, jemně nasekanou bazalku, podle chuti osolte a opepřete.

  2. Pekáček vytřete olejem a naskládejte do něj ryby, zalijte je rajčaty, posypejte hrubě nastrouhaným sýrem a vložte do předehřáté trouby. Zvolna pečte asi 20–30 minut.