Pečená sýrová jablíčka

Vaření a recepty Komerční sdělení 15. února 2020

Jaro se blíží mílovými kroky, oslavte jeho budoucí příchod s těmito vynikajícími jablíčky doplněnými variací sýrů.

Potřebujete:

4 jablka

4 kousky nivy

4 plátky madelandu (nebo jiného tučného sýra)

4 feferonky

4 lístky bazalky

Postup:

  1. Jablka omyjte, vykrojte z nich jádřince a vložte je do kastrolu. Podlijte 5 dl vody a povařte asi 4 minuty. Během varu je podle potřeby otočte, aby se provařila stejnoměrně.

  2. Pak jablka přeložte do zapékací misky, středy vyplňte nivou a každé jablko zakryjte na povrchu plátkem madelandu. Vložte je do trouby vyhřáté na 170 °C a pečte asi 10 minut. Těsně před podáváním zapíchněte do středů jablek s roztavenou nivou párátka s napíchnutou feferonkou a každé jablíčko ozdobte lístkem bazalky.