Těstoviny s masovou omáčkou

Vaření a recepty 5. května 2019

Jednoduché recepty italské kuchyně nikdy nezklamou. Co takhle si tento recept udělat k nedělnímu obědu?

Potřebujete:

500 g těstovin (dlouhé nudle, špagety atd.)

300 g mletého hovězího masa

1 cibuli

2 mrkve

3 stroužky česneku

1 rajčatový protlak

1 konzervu loupaných rajčat

1 lžičku sladké mleté papriky

1 lžičku oregana

1 lžičku bazalky

špetku tymiánu

kostku zeleninového bujonu

150 ml červeného vína

4 lžíce olivového oleje

1 naťovou cibulku

12 třešňových rajčat

sůl

pepř

tvrdý sýr na posypání (parmazán, pecorino)

Postup:

  1. Na oleji zpěňte na kostičky nakrájenou cibuli a mrkev. Přidejte na plátky nakrájený česnek, mleté maso a ještě opečte. Vmíchejte mletou papriku a ostatní koření, rozdrobenou kostku bujonu, protlak, loupaná rajčata a víno. Promíchejte a velmi zvolna duste, až omáčka zhoustne.

  2. Do směsi vmíchejte na kolečka nakrájenou naťovou cibulku a překrájená třešňová rajčata, podle chuti sůl a již jen krátce prohřejte. Mezitím uvařte těstoviny podle návodu, scezené rozdělte na talíře, přelijte omáčkou a posypejte nastrouhaným sýrem a bazalkou.