Chorvatský týden: Vepřové bylinkové čevapčiči

Vaření a recepty 28. března 2014

Čevapčiči si určitě pamatujete ze školních jídelen. Vězte ale, že když k němu přidáte něco málo bylinek, rázem se z něj stane skvělá chuťovka k sobotnímu obědu.

Potřebujete:

300 g vepřového masa

100 g slaniny

2 starší housky

2 vejce

1 dl mléka na namočení housky

1 lžíci škrobové moučky

několik větviček rozmarýnu a zelené petrželky

olej na smažení

sůl

Postup:

  1. Vepřové maso společně se slaninou umelte a smíchejte s houskami nakrájenými na kostičky a namočenými v mléce. Přidejte vejce, nasekané bylinky, škrobovou moučku a sůl a důkladně promíchejte.

  2. Ze směsi utvořte válečky, ty vložte do rozpáleného oleje a opečte ze všech stran (nebo čevapčiči rozložte na vymazaný plech a upečte ho v troubě). Podávejte s bramborem nebo pečivem.