Velikonoční týden jinak: Nadívaná kuřátka

Vaření a recepty 4. dubna 2014

Mladá kuřátka, kopřivy, nádivka a Velikonoce, to prostě pasuje k sobě!

Potřebujete:

2 malá kuřata

30 g másla

tenké plátky prorostlé slaniny

bylinky

sůl

Na nádivku:

1 cibuli

100 g uzeného bůčku

2 žloutky

2 nakrájené housky

petržel

mladé kopřivy

100 ml smetany

pepř

sůl

Postup:

  1. Uzený bůček a housky nakrájejte na kostičky. Cibuli, petržel a kopřivy nasekejte nadrobno. Nakrájenou housku pokropte smetanou a důkladně promíchejte s ostatními surovinami.

  2. Touto nádivkou naplňte vykuchaná a prosolená kuřata. Na kuřata položte plátky prorostlé slaniny a okořeňte čerstvými bylinkami. Břišní otvor zašijte a dejte péct do trouby na másle při 200 °C 50–60 minut.

  3. Podávejte s pečenými bramborami nebo mladou zeleninou uvařenou v páře.