Velikonoční týden jinak: Zeleninová nádivka s králičím masem

Vaření a recepty 5. dubna 2014

Velikonoce bez nádivky, to je jako Pat bez Mata! Vyzkoušejte letos nádivku s králičím masem.

Potřebujete:

200 g pečeného králičího masa

200 g mražené zeleniny (směs mrkve, kukuřice a hrášku)

150 g nakrájeného uzeného sýra

100 g pórku

2 celozrnné rohlíky

2 dl kyselého mléka

2 vejce

2 lžíce nasekaných jarních bylinek (kopřiv, pažitky, řeřichy)

tymián

muškátový květ

sůl

tuk na vymazání pekáče

Postup:

  1. Rohlíky nastrouhejte a smíchejte s pečeným masem nakrájeným na malé kousky a s bylinkami. Směs ochuťte tymiánem a muškátovým květem, osolte, zalijte kyselým mlékem a nechte chvíli odpočinout.

  2. Pórek očistěte, nakrájejte nadrobno a spolu s mraženou zeleninou a vejci smíchejte s masovou směsí.

  3. Hmotu rozetřete do vymazaného pekáče a povrch překryjte plátky uzeného sýra. Pečte asi 30 minut dozlatova.