Krůtí nudličky s mangem

Vaření a recepty 2. února 2020

Podle lékařů a výživových poradců bychom měli konzumovat luštěniny mnohem častěji, než jsme zvyklí. Variací na úpravu luštěnin je hned několik, od kaší, polévek, salátů, pomazánek a náplní do zapékaných pokrmů až po tofu nebo tempeh. Ze sóji se vyrábí i sójové mléko, granulát a kostky jako náhražka masa.

Potřebujete:

400 g krůtích prsou

120 g dužniny manga

2 stonky řapíkatého celeru

1 střední oloupanou mrkev

60 g naklíčené čočky

2 lžíce olivového oleje

1 lžíci bílého balzamikového octa

1 lžíci nastrouhaného čerstvého zázvoru

1 lžíci medu

sůl

Postup:

  1. Mrkev nakrájejte na jemné plátky, krůtí maso na širší nudle a stonky celeru na jemné delší nudle. V hlubší pánvi zahřejte olej a zprudka na něm opečte celer s mrkví. Snižte teplotu, zeleninu ještě krátce orestujte a přendejte do mísy.

  2. Do pánve vložte maso, zprudka ho opečte, osolte, přidejte zázvor a restujte asi 2 minuty. Pak přidejte mrkev s celerem, mango nakrájené na plátky, naklíčenou čočku a med s balzamikovým octem, vše promíchejte a krátce prohřejte. Podávejte s rýží.