Luštěninový týden: Pohanka se zeleninou a masem

Vaření a recepty 8. dubna 2014

Obilovina pohanka má na naše zdraví pomalu až zázračné účinky - díky obsahu rutinu zpevňuje cévy, pomáhá bojovat s žaludečními obtížemi.

Potřebujete:

140 g pohanky

1 kostku masového vývaru

rostlinný olej

1 cibuli

600 g mražené zeleninové směsi

400 g grilovaného kuřecího masa

sůl

mletý pepř

Postup:

  1. Pohanku propláchněte, zalijte vývarem, osolte a uvařte - vařit ji nechte 1 minutu, dalších dvacet minut ji poté nechte odstát. Na rozehřátém oleji orestujte nakrájenou cibulku, přidejte zeleninovou směs, ochuťte a nechte dusit.

  2. Pohanku zamíchejte se zeleninou a podávejte s grilovaným kuřecím masem.