Luštěninový týden: Vepřové kapsy plněné houbami

Vaření a recepty 10. dubna 2014

Máte doma ještě z podzimu zásobu sušených hub? Pro tento recept se vám budou hodit!

Potřebujete:

4 vepřové řízky (z kýty nebo kotlety)

80 g sušených hub

1 cibuli

pepř

sůl

mletý kmín

majoránku

hladkou mouku a strouhanku na obalení

1–2 vejce

olej na smažení

Postup:

  1. Sušené houby namočte asi na hodinu a uvařte doměkka. Cibuli nasekejte najemno a zpěňte na oleji. Uvařené a scezené houby přidejte k cibuli, osolte, opepřete a okmínujte a přimíchejte trošku majoránky.

  2. Řízky lehce naklepejte, prokrojte asi do dvou třetin a kapsy naplňte houbovou směsí. Maso trochu osolte a obalte v trojobalu. Každý řízek osmažte v rozpáleném oleji po obou stranách doměkka. Podávejte s vařenými bramborami.

TIP: Pokrm přizdobte zeleným hráškem, plátky čerstvé cibule nebo tatarskou omáčkou.