Farmářský týden: Paprikové lusky plněné ovčím sýrem

Vaření a recepty 16. dubna 2014

Plněný paprikový lusk známe asi všichni. Zkoušeli jste ho už ale někdy naplnit ovčím sýrem? Je to velká dobrota!

Potřebujete:

4 bílé (světlezelené) papriky

150 g čerstvého ovčího sýra

1 vejce

2 lžíce zakysané smetany

sůl

olej

Postup:

  1. Papriky omyjte, osušte, položte na suchý plech a vložte do trouby vyhřáté na 200 °C. Když se lusky zbarví dohněda a slupka popraská, přendejte papriky do kastrolu, přikryjte pokličkou a nechte 10 minut stát. Potom sloupněte slupku, podélně nařízněte, rozevřete a vyřízněte jádřince.

  2. Sýr rozmačkejte vidličkou, vmíchejte vejce a smetanu, podle potřeby osolte. Lusky naplňte sýrovou směsí, sevřete a otvorem nahoru naskládejte do zapékací mísy. Pokapejte vše olejem a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C. Zapékejte 40 minut a podávejte s bílým chlebem.