Farmářský týden: Gratinovaný kozí sýr s řepou

Vaření a recepty 19. dubna 2014

Lehké zeleninové jídlo podpořené aromatickým kozím sýrem jako by přivolávalo letní počasí. Nezdá se vám?

Potřebujete:

50 g kozího sýra

rukolu

ředkvičky

čekanku

polníček

baby špenát

řeřichu

hrušku

marinovanou řepu

polévkovou lžíci medu

malinový vinný ocet

zastudena lisovaný kvalitní olej

sůl a pepř z mlýnku

Postup:

  1. Plátek kozího sýra, nejlépe s kůrou, položte na pečicí papír, nechte zapéct v troubě na režim horní gril. Mezitím v misce smíchejte rukolu, polníček, baby špenát, červenou čekanku, kolečka ředkviček a řeřichu, a vytvořte tak chutný salát. Ten smíchejte s medem, octem, olejem, solí a pepřem.

  2. Nakonec přidejte marinovanou řepu a plátky čerstvých hrušek. Zamíchaný salát servírujte na talíře a navrch položte dozlatova gratinovaný kozí sýr.