Efektní týden: Lilkový věnec plněný zeleninou

Vaření a recepty 24. dubna 2014

Skvělý recept, jestli čekáte návštěvu. Nikdo totiž nebude tušit, jaké dobroty se uvnitř věnce skrývají!

Potřebujete:

1 velký lilek

3 cukety

3 papriky

3 jarní cibulky

4 vejce natvrdo

4 rajčata

svazek bazalky

1 lžičku tabasca

balzamikový ocet

řepkový olej

pepř

sůl

Postup:

  1. Omytý, neloupaný lilek nakrájejte podélně na třímilimetrové plátky a osmahněte v teflonové pánvi na trošce řepkového oleje po obou stranách. Natvrdo uvařená vejce rozmixujte s bazalkou a ochuťte balzamikovým octem.

  2. Cukety, papriky a cibuli nakrájejte nadrobno a poduste asi 8 minut v pánvi na oleji. Přidejte lžičku tabasca a po vychladnutí promíchejte s vejci a bazalkou. Bábovkovou formu vyložte plátky osmahnutého lilku a poklaďte dokola zeleninovou náplní, okraje lilku přehněte přes náplň tak, aby po vyklopení z formy vznikl věnec. Nechte asi 4 hodiny odležet v chladu, vyklopte na servírovací talíř a střed věnce ozdobte čerstvými rajčaty s bazalkou.