Kuřecí týden: Maso se zeleninou a skleněnými nudlemi

Vaření a recepty 2. května 2014

Stejně jako včerejší recept, i ten dnešní má díky skleněným nudlím tak trochu asijský "šmrnc". Vězte, že vám bude chutnat!

Potřebujete:

300 g kuřecího vykostěného masa

sůl

pepř

1 lžíci sherry

3 lžíce sójové omáčky

200 g mrkve

200 g brokolice

100 g pórku

1 kedlubnu

100 g hrášku nebo fazolek

250 g rýžových nudlí

250 ml zeleninového vývaru

2 lžičky solamylu

1 lžíci citronové šťávy

1 rovnou lžičku cukru

3 lžíce oleje

Postup:

  1. Maso nakrájejte na nudličky, osolte, opepřete, polijte sherry, sójovou omáčkou, lžící oleje, promíchejte a nechte rozležet. Očištěnou zeleninu nakrájejte na kousky, brokolici rozeberte na růžičky.

  2. Rýžové nudle připravte podle návodu a nechte okapat. V pánvi rozehřejte část oleje, vsypejte maso a opékejte asi 3 minuty, pak vmíchejte zeleninu, nepatrně podlijte vodou a ještě 2–3 minuty zvolna vařte. Ve vývaru rozmíchejte sójovou omáčku, citronovou šťávu, cukr a solamyl, nalijte do pánve a půl minuty povařte. Přidejte okapané nudle a zlehka je promíchejte s masovou směsí.