Kuřecí týden: Roládky se špenátem a kuřecím masem

Vaření a recepty 3. května 2014

Tímto efektním jídlem uděláte určitě radost všem strávníkům!

Potřebujete:

4 kuřecí prsíčka

1/2 mraženého špenátového protlaku

8 plátků anglické slaniny

1 menší cibulku

1 stroužek česneku

1 lžičku majoránky

1 žloutek a 1 celé vejce

3–4 lžíce polohrubé mouky

100 ml mléka na těstíčko

1 kg brambor

2 lžíce másla

mléko

sůl

pepř

strouhanku na obalení

olej na smažení

Postup:

  1. Cibulku nasekejte najemno a osmahněte na lžíci oleje. Přidejte špenát a za občasného míchání nechte vyvařit tekutinu. Přidejte k němu žloutek a nechte ho srazit. Hmotu osolte, opepřete, ochuťte majoránkou a rozetřeným česnekem a nechte ji vychladnout.

  2. Brambory oloupejte a uvařte v osolené vodě. Z masa nakrájejte 8 plátků a rozklepejte je do tenkých řízků. Každý plátek osolte a položte na něj plátek slaniny. Každý řízek natřete špenátovou nádivkou, sviňte a zajistěte párátkem.

  3. Rozšlehejte vejce s mlékem a moukou na vláčné těstíčko, trošku osolte. Každou ruličku masa obalte v těstíčku, nechte okapat a obalte ve strouhance. Závitky osmažte ze všech stran na rozpáleném oleji. Horké brambory rozšlehejte s máslem a horkým mlékem na hladkou kaši. Podávejte s hlávkovým nebo okurkovým salátem.