Sušenková buchta: Chutná dětem i dospělým!

Vaření a recepty 2. června 2019

Pokud máte rádi sušenky, volba je jasná!

Potřebujete:

160 g moučkového cukru

4 vejce

160 g polohrubé mouky

1 prášek do pečiva

1 l mléka

3 pudinkové vanilkové prášky

cukr podle potřeby

2 balíčky Be-Be sušenek

rum na pokapání

čokoládovou polevu

tuk na vymazání a mouku na vysypání plechu

Postup:

  1. Vejce utřete s cukrem do pěny a přimíchejte do ní mouku prosetou s práškem do pečiva. Vypracujte vláčné těsto a vylijte ho na vymazaný a vysypaný plech. Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a upečte dorůžova. Upečený korpus nechte vychladnout.

  2. Z mléka a pudinkových prášků uvařte hustý pudink, oslaďte ho podle chuti a rozetřete na buchtu. Be-Be sušenky naskládejte na povrch a přelijte předem připravenou čokoládovou polevou. Nechte vše ztuhnout a rozkrájejte podle sušenek na řezy.