Indický týden: Brambory se špenátem

Vaření a recepty 22. května 2014

Brambory jsou v Indii oblíbenou ingrediencí, stejně jako špenát a voňavé koření. Třeba takový kardamom. Už jste ho někdy ochutnali?

Potřebujete:

1 kg nových brambor

1 cm zázvorového kořenu

lžičku koriandru

1 tobolku kardamomu

1 cibuli

2 stroužky česneku

1 červenou chilli papričku

2 dcl zeleninového vývaru

5 lžic bílého jogurtu

700 g listového špenátu

řepkový olej

sůl

Postup:

  1. Na řepkovém oleji zpěňte nakrájenou cibuli, zázvor a česnek, ochuťte drceným kardamomem, koriandrem a chilli papričkou.

  2. Přidejte oloupané brambory, větší překrojte, přelijte vývarem, osolte a duste na slabém plamenu 10–15 minut. Vmíchejte špenát, ještě 5 minut poduste, zalijte jogurtem a podávejte.