Chřestový týden: Bábovičky

Vaření a recepty 28. května 2014

Smetanové bábovičky s chřestem krásně dozdobíte, když na jejich vršek přidáte šunku a špičku chřestu.

Potřebujete:

800 g zeleného nebo bílého chřestu

200 ml smetany

4 vejce

barevný pepř

špetku másla na vymazání formiček

sůl

Postup:

  1. Zdřevnatělé konce chřestu oloupejte a odkrojte, vložte ho do vroucí osolené vody a povařte 5 minut. Chřest vyndejte a polovinu rozmixujte se smetanou. Vmíchejte vejce, přidejte zbylý, drobně nakrájený chřest, osolte a okořeňte barevným pepřem.

  2. Malé formičky vytřete máslem, naplňte hmotou, vložte do předehřáté trouby a zvolna pečte cca 30 minut.