Chřestový týden: Koláč s mozzarellou

Vaření a recepty 30. května 2014

Koláč francouzského typu s chřestem a mozzarellou z vás udělá královnu kuchyně.

Potřebujete:

500 g chřestu

300 g listového těsta

200 g mozzarelly

50 g parmazánu

4 vejce

mletý barevný pepř

sůl

pažitku

Postup:

  1. Chřest vložte do vroucí osolené vody a povařte asi 4 minuty. Sceďte ho, vychlaďte a nakrájejte na kousky. Rohlík natrhejte a rozmixujte. Listovým těstem vyložte koláčovou formu nebo plech i s okrajem, posypte rozmixovaným rohlíkem a na něj rozložte chřest.

  2. Po obvodu zakryjte chřest mozzarellou nakrájenou na plátky. Vejce rozklepněte do misky, přidejte sůl, pepř a lehce je rozmíchejte. Nalijte je stejnoměrně na koláč a střed posypejte parmazánem.

  3. Vložte do předehřáté trouby a zvolna pečte asi 30–40 minut. Hotový koláč můžete posypat pažitkou a hoblinkami parmazánu.