Špenátový týden: Lososová terina

Vaření a recepty 3. června 2014

K lososu nesedí výborně jenom kopr, ale i špenát. To víte, zelená jako zelená :-)

Potřebujete:

600 g čerstvého lososa

bílky ze 4 vajec

400 g mraženého listového špenátu

100 ml smetany

bílý pepř

sůl

Postup:

  1. Zmražený listový špenát nechte při pokojové teplotě rozmrazit. Maso z lososa umelte třikrát na masovém mlýnku, přidejte bílky z vajec a smetanu. Směs osolte, opepřete a vyšlehejte do husté pěny. Formu vyložte potravinovou fólií, vyplňte po stěnách špenátem a naplňte lososovou hmotou.

  2. Celou formu zabalte do potravinové fólie a zahřívejte ve vodní lázni při teplotě asi 80 stupňů 35-40 minut. Pozor, voda se nesmí v žádném případě vařit. V chladničce nechte do druhého dne.