Potřebujete:
750 g hovězí kližky
500 g cibule
2 až 3 lžíce sladké papriky
trocha octa
1 lžíce rajčatového protlaku
2 rozmačkané stroužky česneku
drcený kmín
majoránka
pepř
sůl
1 lžíce rostlinného oleje
4 nožičky frankfurtských párků
4 vejce
4 kyselé okurky
červená paprika
máslo
Postup:
Očistěte maso, ale nepřehánějte to – kližkovité kousky dodají guláši typickou chuť. Maso nakrájejte na kostky asi 2x2 centimetry. Nahrubo nakrájejte cibuli.
Rozehřejte máslo ve velkém hrnci a pomalu na něm smažte cibuli za stálého míchání do změknutí. Čím déle budete smažit, tím lépe bude výsledek chutnat. Poprašte paprikou, zamíchejte a rychle zchlaďte přilitím trochy octa a vmícháním protlaku.
Přidejte maso, rychle míchejte, přidejte česnek, kmín, sůl, pepř a trochu majoránky. Zalijte vodou tak, aby bylo maso jen zakryté, a duste 2 až 3 hodiny do změknutí masa. Občas promíchejte, dolévejte pravidelně trochu vody.
Jakmile je maso měkké, přidejte ještě trochu vody, a vařte ještě 10 až 15 minut.
Ohřejte párky ve vodě a usmažte z vajíček volí oka. Nakrájejte okurky na plátky. Guláš dejte na talíř, přidejte párek, překryjte vejci, ozdobte okurkami, případně plátky papriky. Servírujte s pečivem nebo bramborami.