Týden zahradního grilování: Šneci s cuketou

Vaření a recepty 23. června 2014

Sezona teplých letních večerů a s tím spojeného grilování je tu, a tak je dobré být připraven. Pokud si potrpíte na zdravé a opravdu dobře připravené jídlo, inspirujte se našimi tipy.

Potřebujete:

2 vepřové panenky (cca 600 g)

150 g šunky

1 cuketa

1 červená paprika

olivový olej

sůl

pepř

provensálské koření

Postup:

  1. Vepřové panenky podélně rozřízněte a naklepejte. Maso osolte, opepřete a posypte lžičkou provensálského koření. Pak na maso rozložte plátky šunky, podélné plátky cukety a na tenké nudličky nakrájenou červenou papriku.
  2. Maso pevně stočte jako roládu a nakrájejte na přibližně 2 cm silná kolečka, ta napíchněte po dvou až třech na špejle nebo grilovací jehly. Kolečka potřete olivovým olejem a upečte z obou stran na grilu. Podávejte s různě upravenými bramborami, pečivem a zeleninou.