Tip na víkendovou večeři: Grilovaný hermelín s dijonskou hořčicí na pivě

Vaření a recepty 10. června 2017

Grilování a pivo k sobě pasují jako párek s rohlíkem, když jako další ingredience přihodíte hermelín, dijonskou hořčici a karamelizovanou cibulku, máte hned krmi na úrovni!

Potřebujete:

1 Hermelín na gril (4 ks sýra)

4 lžičky dijonské celozrnné hořčice

2 větší cibule

60 g kompotovaných, čerstvých nebo mražených brusinek

3 lžíce oleje

2 lžíce hnědého cukru

200 ml světlého piva

sůl

Postup:

  1. V hluboké pánvi nahřejte olej, přidejte na kolečka pokrájenou cibuli a brusinky. Jakmile cibule začne zlátnout, přisypte cukr a míchejte, dokud se nerozpustí a nezačne karamelizovat. Zalijte pivem, podle chuti přisolte a odstavte.
  2. Hermelíny potřete hořčicí, posaďte do alobalu a na každý dejte 1/4 cibule. Zakryjte ji kouskem pečicího papíru a zabalte do alobalu. Dejte je na gril a pečte 5–7 minut z každé strany. Hotové sýry můžete při podávání doplnit listy salátu a pečivem.