Melounový týden: Melounovozázvorový fizz

Vaření a recepty 3. července 2014

Pravda, slovo "fizz" si spojujeme spíše s ginem než s melounem, ale do parného léta je bezalkoholický koktejl určitě lepší osvěžení!

Potřebujete:

1,5 kg bezpeckového melounu Bouquet

90 g čerstvého zázvoru, oloupaného a jemně nastrouhaného

šťáva ze 2–3 citronů

šťáva ze 2–3 limetek

100 g krupicového cukru

lístky máty

plátky pomeranče i s kůrou

Postup:

  1. Přes jemné sítko vymačkejte ze zázvoru co nejvíce šťávy. Spolu se šťávou z obou citrusů a cukrem ji vlijte do kastrůlku s nepřilnavým povrchem a na mírném ohni zahřívejte, až se cukr rozpustí. Zvyšte plamen a přiveďte k varu. Odstavte, nechte zchladnout a přelijte do servírovací mísy.
  2. V kuchyňském robotu rozmixujte melounovou dužninu a vlijte ji do mísy k citrusovozázvorovému základu. Přidejte kostky ledu, promíchejte a ozdobte lístky máty a pomerančovou kůrou.