Už jste zkusili palačinky s melounem, zmrzlinou a šlehačkou?

Vaření a recepty 20. července 2019

Když se do palačinek normálně dávají jahody a broskve, proč by se to nemohlo zkusit i s melouny? Svěžest bude zaručena!

Potřebujete:

1/2 litru mléka

2 vejce

200 g hladké mouky

špetka soli

tuk na opékání

smetana ke šlehání

nejlépe bezpeckový meloun

vanilková zmrzlina

Postup:

  1. V hrnku rozkvedlejte mléko s vejci a špetkou soli. Poté za stálého míchání postupně nasypte mouku. Těsto nalévejte na vymaštěnou pánvičku naběračkou a opékejte z obou stran.

  2. V misce ušlehejte šlehačku, z bezpeckového melounu vydloubejte kuličky a připravte si zmrzlinu. Před podáváním potřete palačinku šlehačkou, přidejte připravené kuličky melounu a zmrzlinu a vše pocukrujte.