Zmrzlinový týden: Grilované mango

Vaření a recepty 9. července 2014

Lahodné mango získá další chuťový rozměr, když ho necháte krátce "ohřát" na grilu.

Potřebujete:

400 g citronové zmrzliny

2 vyzrálá pevná manga

3 lžíce rumu

1 lžíce hnědého cukru

šťáva z 1 citronu

špetka mleté skořice

meduňka

Postup:

  1. Rum rozmíchejte s citronovou šťávou, cukrem a skořicí. Mango oloupejte a podélně nakrájejte na plátky, ty potřete připravenou směsí a nechte je zabalené v mikrotenové fólii odležet hodinu v lednici.
  2. Ovoce rozložte na grilovací mřížku a zvolna na středně rozpáleném grilu z obou stran krátce grilujte asi 6 minut.
  3. Plátky ovoce rozdělte na talířky, pokapejte je rumovou směsí a podávejte s kopečky citronové zmrzliny a s lístky meduňky.