Zmrzlinový týden: Kelímková zmrzlina

Vaření a recepty 11. července 2014

Tuhle výbornou a osvěžující zmrzlinu si v klídku zvládnete vyrobit sami doma!

Potřebujete:

1 vanička 20% měkkého tvarohu

2 kelímky mraženého ovoce (maliny, jahody, borůvky, ostružiny…)

1 kelímek smetany

5 lžic moučkového cukru

4 lžíce pískového cukru

1 lžička vanilkové tresti

Postup:

  1. Ovoce naskládejte do misky, posypte pískovým cukrem, nechte mírně povolit a potom je rozmixujte na kaši. Tvaroh vyšlehejte s moučkovým cukrem, vmíchejte k němu dotuha ušlehanou šlehačku a po kapkách přidávejte vanilkovou tresť.
  2. Čisté kelímky plňte střídavě tvarohovým krémem a ovocnou kaší. Povrch uhlaďte a kelímky vložte do mrazničky na 4–5 hodin ztuhnout.