Týden darů moře: Knedlíčky z krabích tyčinek

Vaření a recepty 14. července 2014

Pokud ve vaší kuchyni nemají ryby a plody moře příliš prostoru, teď je ten správný čas to změnit. Letní kulinářské zážitky nemohou být bez darů moře dokonalé.

Potřebujete:

2 balíčky mražených krabích tyčinek

1 malý pórek

1 vejce

1 žloutek

sůl

mletý bílý pepř

1 lžíce hladké mouky

hladká mouka na obalení

olej na smažení

Salát

2 lžíce majonézy

2 lžičky olivového oleje

200 g hustého bílého jogurtu

sůl, pepř

2 svazky ředkviček

1 hlávka salátu dubový list

kousek salátu frisé nebo ledový salát

Postup:

  1. Tyčinky vyjměte z mrazničky a nechte povolit. Nasekejte je nadrobno spolu s očištěným pórkem a vmíchejte rozšlehané vejce, žloutek, sůl a pepř. Směs propracujte se lžící mouky a navlhčenýma rukama tvořte malé zploštělé knedlíčky, ty obalte v mouce a osmažte ve středně rozpáleném oleji po obou stranách dorůžova.
  2. Majonézu smíchejte s olejem a jogurtem a dochuťte solí a pepřem. Ředkvičky překrájejte, omyté a osušené saláty natrhejte na větší kusy. Promíchejte je s ředkvičkami, rozdělte na talíře, pokapejte zálivkou a přidejte smažené knedlíčky.