Týden darů moře: Marinovaný tuňák se špekem a česnekem

Vaření a recepty 17. července 2014

Když se spojí dvě takové dobroty jako špek a tuňák, je jasné, že výsledek bude zaručeně chutný. Rozpalte gril!

Potřebujete:

300 g čerstvého tuňáka

bobkový list

2 zrnka nového koření

½ lžičky drceného pepře

2 stroužky utřeného česneku

30 g slaniny

1/2 lžičky vloček červené papriky

1 lžíce citronové šťávy

4 lžíce olivového oleje

2 červené papriky

Postup:

  1. Tuňáka nakrájejte na kostičky a vložte do misky. Přidejte malý rozdrcený bobkový list, nové koření, drcený pepř, utřený česnek, na drobné kostičky nakrájenou slaninu, vločky červené papriky, citronovou šťávu a olivový olej.
  2. Vše promíchejte a uložte na chvíli rozležet do chladna. Papriku nakrájejte na trojúhelníky a střídavě s rybou je napíchejte na špejli (či větvičku vavřínu) a upečte na grilu.