Brambory na řecký způsob: Ideální jídlo do horkých dnů

Vaření a recepty 19. srpna 2018

Brambory jsou v řecké kuchyni častou ingrediencí. Pokud nemáte chuť na musaku, kde jsou ještě doplněny mletým masem a lilkem, vyzkoušejte je samotné.

Potřebujete:

800 g brambor

2 lžíce másla

strouhaná kůra a šťáva ze dvou citronů

2 lžičky kmínu

2 lžičky sekaného tymiánu

trocha černého pepře a soli

Postup:

Troubu předehřejte na 200 °C. Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky. Nákypovou formu vymažte částí másla, rozložte do ní brambory, přelijte je citronovou šťávou a okořeňte solí, pepřem, kmínem a tymiánem, navrch vše posypte strouhanou citronovou kůrou. Omastěte zbytkem másla a pečte v troubě asi 40 minut.